top of page

Brave New World Producties was geselecteerd in 2019 door de European Cultural Foundation (Amsterdam) en MitOst e.V. (Berlijn) om deel te nemen aan het Tandem Cultural Capitals-programma.

 

Het doel van het programma is om het werk van de geselecteerde organisaties te verrijken door samenwerking met een culturele organisatie naar keuze, gevestigd in een van de vroegere en toekomstige Culturele Hoofdsteden van Europa: Leeuwarden-Fryslan 2018, Galway 2020, Rijeka 2020, Novi Sad 2021, Kaunas 2022, Veszprem 2023 en Eleusis 2023.

Tijdens de eerste fase van het programma in juni 2019 kwamen 28 culturele professionals van de bovengenoemde Culturele Hoofdsteden van Europa bijeen in Rijeka, Kroatië, met als doel elkaar te leren kennen, hun 'match' te kiezen en met hem / haar samen te werken aan een proefproject dat zichzelf en hun organisaties professioneel zal versterken.

 

Tijdens vier bijzonder drukke dagen kregen de deelnemers de kans om deel te nemen aan workshops en presentaties over internationale samenwerkingsvaardigheden en de instelling Culturele Hoofdstad van Europa, evenals aan studiebezoeken met inzichten in het artistieke programma van Rijeka 2020.

Hier ontmoette Claudia Woolgar Yannis Pappas, van Chorus in Eleusis, Griekeland. Sinds die tijd ontwikkelen ze een spannend project via regelmatige Skypecontact - een project met als focus het publiek bewust te maken van de milieucrisis in Eleusis (en zo ook in Europa).

Zie hier voor meer details over de samenwerking tussen Brave New World Producties en Chorus.

Achtergrond informatie is te vinden op de Eleusis Europese Culturele Hoofdstad website:

Het bezoek naar Griekenland van Claudia &

Het bezoek naar Friesland van Yannis

 

De project heet Μεταμόρφωση / Metamorfosea en hier kunt u meer informatie over het project vinden.

bottom of page