UKR_2015_TTR_Gefängnis_1656.jpg
© Gefängnis

Rimini Protokoll

In 2022 gaan wij een speciaal gemaakte Friese versie van CARGO presenteren binnen Arcadia, de eerste legacy triënnale.

 

Dit bijzondere evenement is in coproductie met het Duitse gezelschap, Rimini Protokoll en biedt een unieke belevenis aan het publiek.

CARGO speelt van 14 mei t/m 26 juni 2022.

Rimini Protokoll wordt vaak beschreven als de uitvinder van een nieuwe vorm van documentair theater, het verkennen van een theater met artiesten die geen professionele acteurs zijn, maar experts of specialisten uit hun specifieke levenssfeer. Ze zijn met andere woorden professionals van een theater uit de echte wereld.

De show wordt gemaakt door lokale makers, in samenwerking met Stefan Kaegi en Jörg Karrenbauer vanuit Rimini Protokoll die betrokken zijn bij de artistieke en lokale ontwikkeling van CARGO. En BNWP is momenteel bezig met het samenstellen van het lokale team.

De productie is specifiek gemaakt op locatie, met lokale chauffeurs als verhalenvertellers en het landschap als de decors. Het is uniek voor Friesland: een verhaal geworteld in het lokale landschap. Voor het publiek is de belevenis echt anders, het publiek zit in een speciaal ontworpen vrachtwagen die dienst doet als locatie en/of bioscoop en ook als vervoersmiddel langs diverse scenes. 

Dit project is medemogelijk gemaakt door